onsdag 2 juli 2014

Bebis

Jag har en liten vilding i magen! Främst på kvällarna gör hon oss uppmärksamma på att hon finns. Det bökar och knuffar i magen, syns till och med på utsidan att det rör sig på insidan. Mattias har haft lite svårt att känna och se (moderkakan ligger framför på mig vilket blir lite extra stötdämpning) men igår kunde till och med han se rörelserna och känna. Mysigt!

Vi var hos barnmorskan igår och fick lyssna på skruttans hjärtljud för första gången, så häftigt. Barnmorskan mätte magen och så blev det provtagning, allt såg helt normalt och bra ut, högt blodvärde som vanligt så jag slipper äta järntabletter, skönt.

14-18 veckor kvar..... Njuter av varje sekund som gravid men längtar också nått oerhört efter bebis entré <3

Barnet vecka 24:
Fostret väger cirka 600 gram och är ungefär 30 centimeter långt. Huden, som tidigare har varit helt genomskinlig, börjar bli tjockare och täcks av fosterfett.
Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning inför att suga på bröstet.
De små blodkärlen i lungorna, kapillärerna, växer som mest mellan vecka 16 och 24. Först nu kan fostret börja andas luft, om det skulle födas så tidigt.
Hörseln är väl utvecklad. Fostret känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar